četvrtak, 14. srpnja 2016.

NJEGA KOSE LJETI + zastita kose od sunca


Cesto mislimo da je pranje kose dovoljna njega za kosu, da je svaka cetka ista i da jedino lice i kozu treba zastiti od sunca.
Ja sam danas skratila vrhove i zelim s vama podjeliti savjete koje dobivam od svog frizera i nacin na koji njegujem svoju kosu. Moja kosa je duga i gusta, a dlaka tanka i lomljiva. Imam kosu do dna leda koja je dosta suhog tipa i svakodnevno se mrsi.


1 .ODGOVARAJUCI SAMPON I REGENERATOR - Vazno je pronaci sampon koji odgovara vasem tipu kose. Ovo je prvi put da koristim AUSSIE sampone i mogu reci da je ovo moje otkrice godine. Prva stvar je sto izvrsno mirisu. Dosta dugo mi traju ( inace potrosim bocicu u tjedan dana ). Jedno samponiranje mi je dovoljno i kosa bude meka i sjajna i nakon svakog pranja vidno se osjeti promjena, ujedno i moj favorit mjeseca svakako preporucam! 

2. MASKA KOJA HRANI I NJEGUJE - Maska za kosu preporuca se najmanje jednom tjedno i na vecini pakovanja pise 3-10 minuta. Ja masku drzim ili sat-dva ili preko noci. Smatram da 3 minute nisu dovoljne da nahrane kosu i mislim da je to samo povrsinski hrani i daje lagani sjaj. Kao masku cesto koristim kokosovo ulje ili ga pomjesam s maskom. Trenutno su mi najbolje AUSSIE miracle maske- isto pakovanje kao i sampon.



Sampon dostupan u Dm-u. Vjerujem i u drugim drogerijama i supermarketima. 


3. BITNA JE CETKA! - Nije svaka cetka za svaku kosu. Ja preporucam cetku bez kuglica na vrhovima, plasticnu koja minimalno cupa kosu i namjenjena je gustoj kosi koja je sklona pucanju. Ako se prepoznajete u ovom odmah bacite vase cetke i trk u DM. Cijena cetke je 50 kn, ja imam 3 i prezadovoljna sam. Mislim da je marke ebeline i da ima i drugih marki. Kosa mi ne odpada i ne cupa se tokom cesljanja.  Ovaj crveni cesalj ( ovakav tip ceslja ) super je za rascesljavanje mokre kose iako mi s njim ide teze nego s cetkom. - Cetka je bijela zbog baby pudera kojeg na kosu nanosim pomocu cetke. 


4. ULJE ZA VRHOVE - S.O.S za ispucanu kosu je definitivno ulje za vrhove. Mojoj kosi najvise odgovara ovo garnierovo ulje s aloe verom koje mi je super i ljeti i zimi. Nanosi se na suhu ili mokru kosu i moze se koristiti svakodnevno. Cijena mu je isto odlicna mislim da kosta 30 kn i stvarno se isplati.

5. ODRECITE SE FENA I PEGLE - Moram se pohvaliti da od pocetka vrucina znaci vec mjesec i pol dana nisam koristila fen za kosu ( peglu ni figaro ). Kosu pustim da se osusi prirodnim putem na suncu uz cesljanje umijesto feniranja. Mislim da je ljeto idealno da izbjegnete fen i pustite prirodne loknice, valove ili kakvu god kosu imate. Nakon ljeta kosa ce vam biti zahvalna ;) 

6. ZABORAVITE GUMICE - Svi mi petljamo i cupamo kosu gumicama svakodnevno. Cesto na moru samo mokru kosu vezemo u pundu ili rep. Nikada nemojte vezati mokru kosu, to ne radim od kada sam pogledala video Ane2cats koja je ispricala svoju pricu gubitka kose zbog gumice. Koristite kopce, puno su zdravije i ne stete vasoj kosi ni vasem tjemenu. 


7. ZASTITA KOSE OD SUNCA- Postoje rezni preparati s zastitnim faktorom za kosu, ali necu vam jos pricati o tome jer nisam pronasla pravi za svoju kosu. Kosa mi je jako suha od sunca i soli i svega sto se u moru ili bazenu za nju ljepi. Prije odlaska na more kosu namocite u masku za kosu koju inace koristite i zakacite kopcom. To ce stvoriti zastitni sloj na kosi i ujedno je nahrniti.  S tim se kupajte i kasnije isperite u obicnoj vodi ili samponima;) 
- Probala sam i onu metodu da kremom s faktorom mazem vrhove ali kosa se samo zamasti i nisam primjetila da mi pomaze.  

8. REDOVITO KRACENJE VRHOVA- ovo je zadnji savjet koji vam mogu dati. Vas frizer najbolje zna sto s vasom kosom, ne ustrucavajte se pitati i skratite vrhove barem svako godisnje doba jednom;) 




4 komentara:

  1. slazem se sa svime :D

    https://alafolie-toinsanity.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  2. Super savjeti i sa svime se slažem.Meni najviše pomaže arganovo ulje.
    Kao i ti i ja maske na kosi držin 15 min. do 1 sat.Efekt je puuuno veći nego nakon 3 minute.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja pokusavam staviti ricinusovo ulje ali mi je jako gusto i sva se unastim a po kosi jedva ostaje. Kako je s arganovim?

      Izbriši
  3. Ja sam se pre mesec i nesto vratila sa mora. Nisam koristila nikakvu zastitu, cak sam i dva puta legla sa mokrom kosom koju nisam isprala od soli. A sto je najgore mokra kosa mi je konstantno bila vezana na plazi. Sad ispastam, kosa je prvo bila kao slama a onda je pocela da se kida i opada kao luda. Zato nikad ne vezujte mokru kosu, ali nikad!

    OdgovoriIzbriši